Valikko

Koulutus ja työkokemus

Olen valmistunut matkailuvirkailijaksi Omniasta keväällä 2013 ja sosionomiksi Laurea-ammattikorkeakoulusta kesällä 2009. Lisäksi taustallani on psykologian perusopinnot, suomen kielen ja kirjallisuuden opintoja sekä opettajan pedagogisia opintoja.

Viimeiset 11 vuotta olen työskennellyt sosiaalialalla eri tavoin vammaisten henkilöiden ja heidän läheistensä parissa vastaten muun muassa vertaistuesta, neuvonnasta ja ohjauksesta sekä tapahtumatuotannosta. Viimeiset 9 vuotta olen työskennellyt matkailualan lisäksi Harvinaiskeskus Noriossa, jossa työskentelen osa-aikaisesti tälläkin hetkellä. Olen saanut sosiaalialan työssäni vahvan käsityksen lukuisten eri ikäisten henkilöiden toimintakyvyn haasteista ja mahdollisuuksista ja kaikkea tätä kokemusta pystyn hyödyntämään myös matkailualaa kehittäessäni. Kiinnostukseni esteettömään matkailuun nousi paitsi omien matkakokemusteni, myös sosiaalialan työni kautta. Huomasin liian monen vammaisen henkilön ja hänen lähipiirinsä miettivän, onko matkailu ylipäätään mahdollista, mikä kertoi valtavasta tiedonpuutteesta.

Kouluttauduin työn ohessa matkailualalle. Aloin jo opiskeluaikana tehdä yhteistyötä Matka-Agentit matkatoimiston kanssa tuotteistaen heille muun muassa uusia esteettömiä kohteita. Matkanjohtajan työt Matka-Agenttien esteettömillä matkoilla aloitin vuonna 2014 ja tein niitä neljän vuoden ajan. Vedin matkoja Teneriffalle, Italian Toscanaan, Kreetalle, Mallorcalle ja Berliiniin. Kahden viime vuoden ajan olen toiminut matkanjohtajana Risteilykeskuksen esteettömillä risteilylomilla Karibialla ja Välimerellä. Kaiken kaikkiaan olen tähän mennessä vetänyt onnistuneesti 16 esteetöntä matkaa ja kohdannut lähes 300 asiakasta, joilla kaikilla on ollut erilaiset tarpeet esteettömyydelle ja onnistuneelle lomalle. Nämä matkat ja erilaiset asiakkaat ovat opettaneet esteettömästä matkailusta sanoinkuvaamattoman paljon.

Toiminimiyrittäjänä olen toiminut vuodesta 2014, mutta aktiivisesti vuodesta 2018 tehden monenlaisia mielenkiintoisia töitä esteettömän matkailun edistämiseksi paitsi matkanjohtajana, myös kouluttajana ja viestijänä. Olen tehnyt yhteistyötä muun muassa Finnairin, VR:n, Scandic-hotellien, Risteilykeskuksen, Matka-Agenttien ja monien Suomen kuntien matkailutoimistojen kanssa. Olen kouluttanut eri alueiden matkailualan toimijoita ja toiminut tuntiopettajana/kouluttajana muun muassa JAMK:n, Haaga-Helian ja Oulu Business Networkin järjestämissä esteettömän matkailun koulutuksissa tai opintojaksoilla. Olen myös osa Visit Finland Akatemian valmentajaverkostoa. Lisää tarjoamistani palveluista sekä kokemuksia työskentelystä kanssani löydät täältä.

Yleisesittely
Matkailukokemus
Medianostot